Thursday, 3 January 2013

kem pelangi batu kurau

Assalamualaikum...


hehe..2012 sudah melabuhkan tirainya...sekarang dah 2013! yeahhhh umurku sudah naik 1 angka...eh2 ok2..saya ada satu story nak cita kat korang suma k! akhir december kami staff2 Nationwide express ada buat satu plainning nak rehatkan minda di batu kurau perak..ya la kan asyik keja je dopluhpatjam mau x stress kan! hari2 mai keja kena hadap ngan kerenah custmer yang macam2 ragam! stress sangat2, so kitorang ada planning konon nya nak rehatkan minda...ala x lama pon, kitorang pegi 2 ari 1 malam je..lagipon kitorang pegi waktu cuti biasa..bukannya cuti tahun ke hapa kan..so kejap je la..tp so far ok la, best sekali sekala dapat kumpul ramai2 pegi bercuti macam tu, memang best, suma sporting termasuk manager saya..manager saya pon ikut jugak dalam kedaan wife sarat ngandung tunggu ari je nak letup..ish3 memang terbaik! muahahaha :)




sebelum berangkat..haruslah!! snap3!! hehe :) itu sangat wajib okeh...masa ni tengah berkumpul nak pegi tapi macam biasa la kan, saya paksa nad suh snap pic ni,x kira paksa jugak! walaupon macam2 alasan dia bagi..panaslah! jap lagi lah! sambil jeling2 tajam...nad memang kejam hehe..tapi saya sayang dia sebab dia je sanggup penuhi kehendak saya haha...


yayyyy dah sampai...tudiaaaa! punya malas nak cerita last2 dah sampai hoho...di pendek kan cerita okeh, mood malas sudah bermain2 difikiran ku haha, tengok jam la ok, sekarang dah lewat kot, dok update lagi cerita ni..sok dah la keja huhu...ok kita sambung eh! melampau betul, suka buat iklan..haha..ok, rasanya dalam 2 jam setengah perjalan kami suma, so kami selamat sampai ke destinasi yang di rancang...alhamdulillah, tuhan lancarkan perjalanan kami..kami selamat pegi n selamat balik..:)


kitorang angkut sekali lori company..haha lori ni banyak berjasa okeh! bukan nya apa kami bawak lori sebab senang nak masukkan barang2 yang kami nak masak, segalanya kami bawak! dapur gas lah, periuk n segala bagai penuh dalam lori ni ok...pastu, beg2 kami huhh tima kasih ya lori...:) hehe



tadaaaa!! cantik kan chalet kami...yang atas tu staff2 lelaki punya diorang punya chalet kat bawah...cer tengot gambar bawah tu..tu la chalet untuk staff2 pompuan...kitorang staff pompuan ni pegi 6 orang je memang cukup 1 chalet tu..x perlu berhimpit2 :) nak pegi ke chalet kami sangat la seksa jiwa raga! over nyaaaa!! hehe nampak ja macam rendah tapi tinggi oo semput tau haha.dah la licin kalau x hati2 memang jatuh tergolek macam tenggiling..x tipu okeh! betul (sambil buat muka siyes) ^ _^


eee geli wehhh geli!! haha masa ready2 nak tido tiba2 member saya yang sorang tu jerit cakap semut banyak..masa tu kami ingat ala mesti semut kecik je ni.. sapu je la kami cakap kat dia sebab masing2 penat malas nak layan...haha kejam x?? huhu pastu member kami ni pi angkat tilam tengok2 tudiaaaa!! ni bukan semut! ni kerengga kot! besar2 n warna merah..comfirm kalo kena gigit mesti bengkak..eee geliii!! last2 nad n member kami yang sorang tu pegi la turun bawah gi jumpa tuan chalet konon nya nak minta ridsect la kan tapi hampeh!! x dilayan! ok foineeee!! service anda sangat x memuaskan ati kami...ko dah tau ada semut boleh dia cakap 'oo ada semut eh?' ooo... macam tu r ish2! last2 kitorang suruh staff kitorang yang kuar beli ngan keadaan jalan nak kuar sangat gelap..huhh..sabar je la..

nampak yang oren tuh? yang tu la pintu masuk kem pelangi ni...cer tengok jalan nak masuk kem ni 1 lampu pon x da, dah tu kiri kanan kelapa sawit je, huhhh memang gelap trang tang tang hihi..dalam 15 minit gak nak sampai pon sebab tempat ni dalam, pastu jalan berlopak2 heshhhh bergoyang2 dalam keta tau!! hehe





lepas maghrib macam tu la kami start aktiviti malam kami dengan buat BBQ..pastu kami ada karaoke..rupanya staff nationwide ni boleh jadi artis nih!! sora sedap sangat..haha saya ngan nad pon x lepaskan peluang dah ada depan mata tunggu apa lagi kan? nyanyi je la, free je..huhu tapi kami nyanyi x banyak sebab kebanyakkan lagu2 laki je..haha...


esok nya pulak, kami ontheway nak g mandi air terjun..nama pon pegi 2 ari 1 malam kan,so aktivi yang nak buat agak terhad...ok! selamat datang ke kampung sempeneh..lepas check out je dari kem pelangi tadi kami terus datang sini untuk mandi manda cewahhhh! hehe best oo


yayyyy!! dah sampai hehe..kalo x, banyak lagi ni keta yang konvoi ngan kami tapi memandangkan keta yang kami naik parking tepi lori so kita snap pic kita je lah..haha selfish!! :)


sampai2 je kat air terjun ni kami suma terpandang batu2 yang melekat tu...ohhh!! apakah?? hehe malas nak pikir bukan2 yang penting datang sini kita enjoyyy! muahahahaha best sangat masa ni rasa macam x sabar nak terjun! wow terjun tu hebat sungguh hihi ^ _^




kat sini lah kami suma mandi..cer tengok pic kedua tu laju siot air dia! ya allah memang takut, hehe tapi mandi jugak! no komen :) hahaha..ala nampak je macam dalam tapi air dia takat pinggang je x dalam pon..so kira ok la kan...saya memang takot nak mandi air terjun ni sebab takut lemas..dah la x pandai berenang! memang masalah besar..so kitorang rendam2 kan badan je..:)



tu ha tengok tu, kuat gila air dia..kalau la mak saya tau yang saya gi mandi air terjun ngan keadaan air macam ni comfirm dia x bagi...saya pon takot gak was2 je masa ni nak mandi ke x nak...hehe takottt..


area ni je kitorang mandi..x dalam sangat pon paras pinggang je, huhu! ok la kan, saya ni dah la takut air kira bila dah masuk mandi best sangat rasa macam x mau bangun dari air ni sejukkk best haha..korang nampak x laki yang berdiri pakai baju merah tu? heshhhh garang nye cik..hehe dia tu la manager kami..sporting sangat boleh lagi enjoy2 ngan staff..padahal bini tunggu masa nak beranak.. haha :) terbaikk lah!





abis mandi je kitorang suma lapar tahap macam  x makan sebulan! lapar siot! masa makan ni suma nya fokus! x da suara2 sumbang langsung haha nampak sangat suma lapar..gambar kat atas tu pulak, makanan yang kami masak sebelum kami check out dari kem pelangi..yang masak ni member kami fara..dia memang pandai masak taraf2 mak kita masak tau x! ish3 hebat..hehe :) antara menu yang ada masa tu sambal udang, sarding, telur dadar, sayur kobis masak kicap..memang puas sangat2 makan.. saya tambah 2x tau! omaigodddd!

sebelum nak balik, kitorang suma dapat mug ni sorang satu..tanda kenangan la konon nya haha..tapi nanti kitorang ada planning lagi nak ke pulau pangkor pulak...inshaallah kalau ada rezki... :) ok la percutian kali ni dapat jugak rest,rehatkan minda..best rasa macam nak buat lagi macam ni! okehh yang tu je kot story saya kali ni...x da idea dah la nak tulis2 bagai ni huhu..:)


TQ sudi baca ^ _ ^

5 comments:

  1. hamboi2... meriahnya depa... jeles i xdpt ikot...

    ReplyDelete
  2. wah bestnyaa... baru bulan 7 ari tu sampai batu kurau... buat program anak angkat dkat kampung anak kurau... sngat best tempat nie... banyak xtvt boleh buat... rasa rugi pulak x sampai ke air terjun tu... hehehee....

    ReplyDelete
  3. best.yg chalet bentuk khemah tu lawa

    ReplyDelete
  4. razer : tu la u tanak join :) haha

    kotak mancis : kem ni best kan,tempat dia rasa macam lapang camne tah..pastu kalo nak g air terjun kena kuar dari kem tu dlm 15 min je smpai la..:)

    amirul : chalet tu besar taw, toilet pon lawa lega.. hehe

    ReplyDelete