Wednesday, 23 January 2013

aktiviti hujung minggu

Assalamualaikum...


tudiaaaaa punya lama x update blog! ish3 memang lama gila x update blog kan..apa sudah jadi ni? ya ampun...haha..jawapan dia senang je " malas" haha ya! saya malas..memang tersangat malas nak update blog..banyak kisah yang saya nak cita pada korang suma, tapi memandang kan saya tersangat bz maka terpendam macam tu je lah kisah2 saya tu..ok tapi harini dengan bersemangat waja nya saya nak update satu cita okeh :)

sekarang ni saya dah start bz..macam-macam benda kalau nak buat kadang-kadang x sempat..nak makan pon x sempat tau! ishhh punya bz haha (buat teruk)..dengan keja kat ofis berlambak nak kena settle..pastu balik umah kena buat keja umah lagi,jaga budak nakal sorang apa korang rasa? macam dah kawen kan life saya ni, tapi nak buat camna suma tu saya terpaksa amik alih tugas mak saya buat sementara waktu ni, sebab dia jaga akak saya kat kl tengah berpantang..

sabtu lepas saya agak free sikit, sikit je haha so saya ngan adik saya rancang nak kuar gi jenjalan al maklum la sebelum ni nak kuar x da masa,so aritu kitorang plan la kuar cuci mata hoho..x gi mana pon just kuar gi mall pusing2 1 mall pastu bergambar2, makan n terus balik :) boleh plak macam tu kan..haha x kisah la jgn sibuk!! cewahhh




ok masa ni dah otw..yang drive tu adik saya,dia baru dapat lesen je..gila betul! darah gemuruh nek keta ngan dia, heshhh dah la x kawen lagi rasa macam nyawa melayang je..sangat scary taw!! dah la bawak laju pastu bila nak belok x tekan brek, korang bayangkan kitorang dalam keta macam mana?? haha dari pegi sampai balik, mulut saya ni x abis2 bebel kat dia..yang best nya dia ni x nak mengaku salah..dia salahkan keta lain boleh plak macam tu?? geram weh!! haha



masa ni dalam keta, x sampai lagi..nak snap pic ni pon x fokus sangat sebab risau budak tu bawak keta..dah la saya ni suka snap pic dalam keta..heshh geram gila,nak snap pon x fokus taw memang x leh fokus! mata ni automatik nak tengok driver..




dalam x fokus pon banyak gak pic yang berjaya snap..haha tapi pic2 ni suma di ambil ketika benti kat trafic light..hehe :) harus! rasa yakin sikit bila benti..pastu bila dah start lampu ijau, mulut ni automatik sambung bebel balik, sampai dia stress..hehe :) sangat x yakin bila dia bawak keta..bawak macam orang pro je laju kemain..hebat gila  haha :)




alhamdulillah sampai jugak akhir nya syukur!! hehe tapi penat gak mulut bebel2 sepanjang perjalanan..siap gadoh2 gi huhh penat nak sampai pon seksa :) hehe akhirnya sampai gak..



ok sampai2 kita terus gi makan rojak..dap nya..masa ni saya ada order sekali nasi ayam tapi pic nasi ayam x da! terdelete boleh plak macam tu kan huhu..xpa la kan asalkan ada pic rojak pon boleh muahahaha..

kedai makan ni kitorang x penah datang taw, hari tu first time datang, pastu menu kat situ plak ade set2, suma jenis nasi ayam ada set sekali air..set dia plak macam susah je huhh lama gak la adik tu berdiri kat kami nak amik order rasa bersalah pon ada hehe..tapi nak buat cam mana kan, menu dia memang susah nak faham..heshhh macam2! nak makan pon susah ..




kononnya nak buat muka comey la kan hahaha nyampah plak tengok pic sendiri yang agak gedik! ishhh malu nya!! muahahaha tolong jangan geli k..terasa i nanti ..




masa ni dah x da arah! penat suma ada..nak bergambar nya pasal sanggup je! suma nya sanggup..heshhh anak sapa la ni..
saya suka pic ni taw sebab nampak macam wahhh slim nyeee hehe padahal x pong! :( x larat nak diet dah berat badan macam tanak turun je heran betul..


lagi...tolong la jangan muak..nak buat mana saya suka snap pic..memang dah di ajar sejak kecik suka bergambar..hehe..kitorang kuar ni pon bukannya shopping pon..saja suka2 jalan2 n bergambar..boleh plak kan macam tu muahahaha :)



dan lagiiii hahaha..dalam toilet pon jadi huhu tu la namanya pompuan kan..harus! nak buat macam mana dah tabiat muahahaha..


ok jom balikkk....konon nya pic candid r kan hahaha belakon je ni...hehe dah penat2 berjalan sana, bergedik sini jom kita balik!siyes penat sangat!! bukan nya buat apa pon snap pic je banyak..motif kuar ni pon semata2 nak snap pic..boleh plak macam tu kan?? haha ni suma idea gila adik saya tension

ok pic last!! memang dah last..haha dalam keta otw balik..macam biasa start bebel..hehe..perasan x suma pic yang saya upload suma nya pic saya sorang..hehe nak buat macam mana adik saya kedekut pic dia..konon2 nak bajet retis tanak publish2 pic dia! auuuwww geli...wekkkk muntah ijau! haha..

tu je la entry kali ni, x de apa sangat..entry kali ni tersangat bosan sebab x da idea nak tulis,nak cita kat korang suma..hehe...


TQ sebab baca

No comments:

Post a Comment